Új kötészeti technikák

A Paverpol és a Patchwork, mint alkotói technikák a mindennapi élet számos területén megtalálhatóak. Gondoltuk miért ne használhatnánk mi is a kötészetben. Szeretjük, szép és egyedi!

A Paverpol egy olyan technika, amely a kreatív újrahasznosítás jegyében fogant. Átalakíthatunk olyan megunt és kidobásra ítélt, elsősorban textil, de más természetes anyagot is, egy – egy új dísztárggyá, használati tárggyá és más lakásdekorációs díszelemmé. Ez csak néhány kiragadott ötlet, mindenkinek a saját kreativitása alkotja azt az alapot, mely megadja a végső formát. Ötvözhetjük más kreatív technikával egyedi ötletek alkalmazásával.

Honnan ered a Paverpol?

Ezt a technikát Josefine de Roode fejlesztette ki 1998 – ban, a Paverpol termékcsaládot használja és nevével fémjelzi.

A paverpol egy speciális levegőre száradó keményítő és ragasztó anyag, melyet természetes anyagokra lehet felhordani adalékanyag hozzáadása nélkül. Előnye a gyors száradási idő, de elég időt hagyva a megfelelő forma kialakításához.

A termék rendelkezik AP pecséttel, így biztonságosan használható gyermekek és felnőttek számára egyaránt. Emberre, állatra, környezetre teljesen ártalmatlan.

A Holland művészek által kifejlesztett termékcsalád 2011–ben került Magyarországra.

A poverpol technika határainak csak csak a kreativitásunk szab határt, a bennünk szunnyadó művészt ébreszti fel. Ébresztő!

 

A patchwork magyarul foltvarrást jelent, anyagok és minták együttes alkalmazása egy szetten belül. Különböző hatás érhető el a különböző foltvarrási technikák alkalmazásával. A mindennapi ruházati és használati tárgyak, ágynemű, bútor stb. is készül ily módon.
Nem egy unalmas stílus, nincs két egyforma, mindenki megtalálja a saját személyiségéhez legjobban illó darabot!

Mi néhány fotóalbumot készítettünk így:

Szólj hozzá a cikkhez