Iratkezelés

 

Irat és adathordozó megsemmisítés

 

 

A szeméttelepre történő kiszállítás nem irat és adatmegsemmisítés, sőt adatokkal való visszaélésnek minősül, ami komoly pénzbírságot von maga után.

Kapcsolódó cikk: Személyes adataink, mint hulladék?

Minden gazdasági társaság feladata az iratainak, adathordozóinak megőrzése, tárolása, majd az őrzési idő lejárta után azok selejtezése és megsemmisítése.

2018. május 25-én életbe lépett az Európai Unió által elfogadott új adatvédelmi törvény, ismertebb nevén a GDPR, amely inkább az eddigi szabályozásokat kiegészítette, egységesítette és szigorította.

A GDPR értelmében a lejárati időn túli irat és dokumentum őrzés nem jogszerű, adattal való visszaélésnek minősül. A “lejárt őrzésű iratok, adathordozók” tárolása szintén pénzbírságot von maga után!

Irat és adathordozó megsemmisítéssel sokan foglalkoznak az országban és sokféle képpen. Két dologban kínálunk újat Baja és vonzáskörzetében.

1.) Nem kell súlyos pénzekért elszállítani az amúgy „értéktelen”, de mégis pénzbe kerülő iratait, adathordozóit megsemmisítésre.

2.) Iratait 1,9 x 15 mm-es mikrokonfettire vágva (Micro-cut) semmisítjük meg, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag helyreállíthatatlanok a megsemmisített dokumentumok. A megsemmisítés biztonsági szintje P5, mely elfogadott az államigazgatásban.

Amennyiben szükséges a megsemmisítésről felvételt készítünk és azt digitális formában átadjuk Önnek.

Bővebb felvilágosítás a +36 70 3936852-as hívószámon.

Kapcsolódó cikkek:

Irat kezelési, megőrzési és megsemmisítési alapok
– megőrzési idő táblázattal
Iratok és környezetvédelem

Kapcsolódó oldalak:

Iratmegsemmisítő bérlés

Szolgáltatási díjainkat a Hírek menü Árak fülére kattintva tudja megnézni .